Bringebærsoufflé - Bringebærsouffle er det litt arbeid med. Det er derfor den er så imponerende... Oppskriften baserer seg på Gordon Ramseys klassiker.
Foto: Christopher Sjuve

Bringebærsoufflé

Bringebærsouffle er det litt arbeid med. Det er derfor den er så imponerende... Oppskriften baserer seg på Gordon Ramseys klassiker.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 200 grader

Til formene

Pensle formene med smør.

Riv sjokolade og ha det i formene. La det feste seg til alle sidene før du heller det overskytene til neste form. Nå skal formene være dekket av smør og revet sjokolade. Sett formene kaldt.

Crème pâtissière

Varm melk og fløte i en tykkbunnet kjele til den nesten koker. Sikt inn mel og maisenna. Pisk eggeplommene og sukker sammen i en bolle. Vend inn mel. Ha i litt av den varme blandingen og pisk til det blir en jevn blanding. Ha i resten av den varme blandingen. Ha alt tilbake i den tykkbundede kjele på middels varme og la det putre i 3-5 minutter mens du rører med vispen til det tykner. Ha det over i en bolle og la det kjøle seg ned.

Til bringebærene

Ha bringebærene i en kjele med sukker, og vaniljefrøene fra stangen. (spar nok bringebær til å legge et lag i bunnen av hver form). La det koke under omrøring i fem minutter. Sil bærene gjennom en finmasket sikt for å få ut frøene. La det kjølne og bland det inn i melke- og fløteblandingen. 

Pisk eggehvittene i en ren bolle til det blir stivt. Pisk gradvis inn 50 gram sukker, en spiseskje av gangen. Bland forsiktig inn en tredjedel i melke- og fløteblandingen før du har i resten.

Legg bringebærene i likør og vend litt rundt. Legg dem i bunnen av formene. Knus kjeksen og legg dem på toppen.

Fordel blandingen i formene. Bank formene forsiktig i kjøkkenbenken slik at den synker helt ned. Bruk tommelen til å fjerne ørlite langs kantene (slik at det ikke henger utover kanten - den har lettere for å heve seg da).

Bak den i ovnen i 10-12 minutter til den hever seg og blir lekker. Dryss over litt melis og servér straks!

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.