Bringebærstang - En hvetestang fylt med nydelig bringebærsyltetøy smaker godt og er lettvint å lage! Oppskriften gir 1 stk.
Foto: Svein Brimi

Bringebærstang

En hvetestang fylt med nydelig bringebærsyltetøy smaker godt og er lettvint å lage! Oppskriften gir 1 stk.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

25 g gjær

100 g smør

2,5 dl melk

1 stk egg

70 g sukker

500 g hvetemel

Fyll

2 dl bringebærsyltetøy, fast

Pensling

1 stk egg

Pynt

30 g mandelflak

3 dl melis

2 ss vann

Annonse

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melken, la det bli fingervarmt. Hell væsken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget. Ha i sukker og mel og arbeid deigen til den er passe fast.

Sett til heving under plast på lunt sted i ca. 45 minutter.

Ha den hevede deigen på et melet bakebord og trill ut til en lang pølse. Kjevle den ut til ca. 15 cm bredde. Fordel syltetøy langsetter på midten av deigen.

Rull sammen og legg på et bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned. Etterhev ca. 30 minutter.

Lag noen snitt med en skarp kniv på toppen av stangen. Pensle med sammenvispet egg og dryss med mandelflak.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Pynt med melisglasur før servering.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?