Brioche-kanelknuter - Nei, brioche trenger ikke å bety brød! Bruk deigen til noen lekre kanelknuter.
Foto: Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Brioche-kanelknuter

Nei, brioche trenger ikke å bety brød! Bruk deigen til noen lekre kanelknuter.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha alle ingredienser unntatt smør i en miksebolle og arbeid det i ca.10 minutter. Tilsett så det romtempererte smøret litt om gangen.

Når alt er tilsatt, eltes deigen videre i ytterligere 10 minutter. Deigen er klar når den ser glansfull ut og slipper kanten på bollen.

Del deigen i to like store deler. Pakk hver av dem inn i plastfolie og sett dem i kjøleskapet til neste dag.

Kjevle ut deigen til et rektangel, ca. 40 cm langt. Bre smøret utover deigen og dryss over kanel og brunt sukker. Brett deigen en gang, og press godt sammen.

Skjær deigen i 12–15 remser meden bredde på ca. 1 ½ cm. Ta én remse om gangen, strekk den litt og tvinn den rundt et par ganger, da erdet lett å knyte en knute. Fest endene midt under bollen slik at de ikke spretteropp under heving eller steking. Gjenta med alle remsene og la bollene etterheve i 2–3 timer, eller til de har blitt dobbelt så store.

Gjør det samme med den andre deigen.Forvarm ovnen til 180 °C.

Pensle bollene med egg før steking. Stek dem i 10–15 minutter, eller til de har fått en gyllenbrun farge.

Avkjøles på rist.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.