Brokkolipai - En kraftig pai gjør seg med litt grønt, her i form av brokkoli.

Brokkolipai

En kraftig pai gjør seg med litt grønt, her i form av brokkoli.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
0 porsjoner

125 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

Fyll

2 stk brokkoli

1 stk løk

2 stk vårløk

250 g hvitost

0,5 ts salt

0,5 ts pepper, sort og nykvernet

4 stk egg

2,5 dl melk

Annonse

Slik gjør du det:

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Forstek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen. Rens brokkoli i buketter og skjær løken i terninger. Stek grønnsakene lett i en stekepanne med litt olje og smør. Vårløken tilsettes til slutt. Krydre med salt og pepper, og fordel blandingen i det forstekte paiskallet. Bland egg, melk, salt og pepper og hell blandingen over. Dryss over revet hvitost. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne sammen med en frisk salat og godt brød.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Gresskarpai