Brownie- og oreoiskremkake - Denne iskaken med karamellsaus må du bare teste!
Foto: Manuela Kjeilen

Brownie- og oreoiskremkake

Denne iskaken med karamellsaus må du bare teste!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Browniebunn

240 g mørk sjokolade

120 g smør

4 stk romtempererte egg

350 g sukker

60 g mel

20 g kakao

100 g hakket sjokolade (kan utelates)

Oreo ice cream

1 bokser søtet konsendert melk

5 dl kremfløte

1 pk oreokjeks

Topping

1 pk karamellsaus

Annonse

Slik gjør du det:

Begynn med å lage browniebunnen.

Ta fram egg og en rund form, ca. 26-28 cm i diameter.

Smelt sjokolade og smør over et vannbad.

Ha egg og sukker i en annen bolle og pisk dette lett sammen for hånd.

Hell den sammenvispede egg- og sukkerblandingen over i sjokoladeblandingen og rør det lett sammen. Ikke rør mer enn nødvendig, bare til du ser at alt er blandet.

Sikt i mel og kakao, og vend det forsiktig inn. Vend så lite som mulig, bare til det tørre er blandet inn.

Tilsett eventuelt hakket sjokolade om ønskelig.

Hell det over i formen og stek det på 175˚C i ca. 30 minutter, ikke mer. Avkjøl helt.

Mens browniebunnen avkjøles lager du iskremen. Hell søt kondensert melk i en miksebolle. Hell også i kremfløten.

Visp til blandingen blir luftig, ca. 4-5 minutter.

Hell i knuste oreokjeks.

Bland det godt sammen.

Hell iskremblandingen over browniebunnen og sett formen i fryseren i minst 5 timer.

Lag gjerne deilig karamellsaus som du heller over kaken like før servering.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.