Slik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 180˚C.
Smelt smøret, ta kjelen av platen.
Tilsett sukker og sett det tilbake på komfyren i ca. 30 sekunder.
Tøm smør- og sukkerblandingen over i en stor bolle.
Tilsett eggene og visp lett for hånd (ikke visp for mye).
Rør inn hvetemel, bakepulver og kakaopulver.
Tilsett så sjokoladeknapper og vaniljeekstrakt.
Bland det forsiktig sammen.
Viktig at du bruker en rund form som har samme diameter som den runde bolle du skal ha iskremen i.
Stek browniebunnen på 180 grader i 30 minutter.
La browniebunnen bli helt avkjølt.
Legg plastfolie i en stor rund bolle.
Fyll den så med iskrem. Jeg brukte:
1 liter jordbæriskrem
1 liter sjokoladeiskrem
1 liter vaniljeiskrem
Sett bollen i fryseren i minst 3 timer.
Like før servering, legg browniebunnen på toppen av iskremen.
Snu det hele på et kakefat.
Dekk hele kaken med deilig vaniljestangfrosting.
Fremgangsmåte vaniljestangfrosting
Ha alle ingredienser i en stor bolle.
Kok opp vann i en kjele. Sett bollen over det kokende vannet.
Visp for hånd i ca. 4 minutter, eller til sukkeret er oppløst.
Hell røren i en mikserbolle og miks i ca. 4 minutter på laveste hastighet.
Øk hastigheten og miks i ytterligere 3 minutter, til bollen ikke lenger føles varm.
Ønsker du fin pastellfarge kan du tilsette en dråpe eller to med konditorfarge og mikse videre i ca. 1 minutt.
Sett det hele i fryseren i minst 25 minutter.
Jeg bruker en brenner til å brenne toppen forsiktig.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.