Brownies med valnøtter og sukkerstenger - Ved å tilsette valnøtter og knuste sukkerstenger i oppskriften, får du et friskt og godt resultat. Topp med en deilig sjokoladeglasur og nyt! Liker du ikke sukkerstenger er det bare å utelate dem.
Foto: Manuela Kjeilen

Brownies med valnøtter og sukkerstenger

Ved å tilsette valnøtter og knuste sukkerstenger i oppskriften, får du et friskt og godt resultat. Topp med en deilig sjokoladeglasur og nyt! Liker du ikke sukkerstenger er det bare å utelate dem.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

160 g hvetemel

5 ss mørkt kakaopulver (100% kakao)

325 g mørk sjokolade

230 g smør

1,5 ts espresso-kaffepulver

120 g brunt sukker

350 g sukker

5 stk egg (store)

1 ts vaniljeekstrakt

200 g sjokoladeknapper eller grovhakket mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)

150 g valnøtter

10 stk sukkerstenger (knust) og eventuelt noen til pynt

Sjokoladeglasur

400 g sjokolade, mørk

3 dl kremfløte

1 dl sirup, hvit (light corn syrup) eller glukose

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Ha sjokolade, smør og espressokaffepulver i en bolle.Sett bollen over kokende, varmt vann og rør til alt er smeltet.Skru av varmen, men la bollen fortsatt stå over det kokende varme vannet.

Tilsett brunt og hvitt sukker i sjokoladeblandingen. Rør godt til alt er blandet.

Ta bollen av varmen og tilsett alle eggene. Bland forsiktig sammen.

Ikke rør mer enn nødvendig for å få blandet inn eggene.

Bland inn hvetemel og kakaopulver.

Rør inn mel- og kakaoblandingen og vaniljeekstrakt.

Tilsett deretter knuste sukkerstenger og valnøtter og rør det godt sammen.

Fordel røren i en form, her har jeg brukt en på 20 x 30 cm.  Stek i ca. 30 minutter, men ikke lenger enn det.

Avkjøl den helt, og sett den i fryseren i minst 1 time.

Sjokoladeglasur

Varm fløte sammen med hvit syrup eller glukose.

Når dette koker tar du det av platen og heller det over sjokoladen. La det stå noen minutter, deretter rør i det til du har en blank og fin sjokoladeglasur.

Ta browniekaken ut av fryseren og hell over sjokoladeglasur. Bre glasuren over hele kaken.

Dekorér med sukkerstenger om du vil.

Settes så i kjøleskapet i minst 3 timer, skjær den i passende biter og servér disse med glede…

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.