Slik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Ha sjokolade, smør og espressokaffepulver i en bolle.Sett bollen over kokende, varmt vann og rør til alt er smeltet.Skru av varmen, men la bollen fortsatt stå over det kokende varme vannet.
Tilsett brunt og hvitt sukker i sjokoladeblandingen. Rør godt til alt er blandet.
Ta bollen av varmen og tilsett alle eggene. Bland forsiktig sammen.
Ikke rør mer enn nødvendig for å få blandet inn eggene.
Bland inn hvetemel og kakaopulver.
Rør inn mel- og kakaoblandingen og vaniljeekstrakt.
Tilsett deretter knuste sukkerstenger og valnøtter og rør det godt sammen.
Fordel røren i en form, her har jeg brukt en på 20 x 30 cm. Stek i ca. 30 minutter, men ikke lenger enn det.
Avkjøl den helt, og sett den i fryseren i minst 1 time.
Sjokoladeglasur
Varm fløte sammen med hvit syrup eller glukose.
Når dette koker tar du det av platen og heller det over sjokoladen. La det stå noen minutter, deretter rør i det til du har en blank og fin sjokoladeglasur.
Ta browniekaken ut av fryseren og hell over sjokoladeglasur. Bre glasuren over hele kaken.
Dekorér med sukkerstenger om du vil.
Settes så i kjøleskapet i minst 3 timer, skjær den i passende biter og servér disse med glede…
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.