
Brun kraft
Christopher Sjuve
1440 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
8 porsjoner
1 kg
kraftben1 ss
smør1 stk
gulrot1 stk
sellerirot0.5 stk
purre0.5 stk
løk1 ts
pepperkorn2 l
vannSlik gjør du det:
Bena brunes i stekepanne eller i stekeovn på 250 °C i ca. 20 minutter. Ta bena over i en stor kjele, fyll på kaldt vann og la det koke opp. Fjern skummet med en hullsleiv. Tilsett grønnsaker og krydder og la det hele småkoke i 4-5 timer. Kraften siles og settes til avkjøling uten lokk. Når kraften er kald fjernes fettlokket. Kraft kan fryses i f.eks melkekartonger. Holdbarhet 3-4 mnd. Tips: Under koking smelter mesteparten av fettet i kjøttet ut i kraften. Når kraften er avkjølt, danner det seg et fettlokk som er enkelt å ta av.