Brun kraft

Brun kraft

Christopher Sjuve

Ingredienser

8 porsjoner

  • 1 kg

    kraftben
  • 1 ss

    smør
  • 1 stk

    gulrot
  • 1 stk

    sellerirot
  • 0.5 stk

    purre
  • 0.5 stk

    løk
  • 1 ts

    pepperkorn
  • 2 l

    vann
  • Slik gjør du det:

    Bena brunes i stekepanne eller i stekeovn på 250 °C i ca. 20 minutter. Ta bena over i en stor kjele, fyll på kaldt vann og la det koke opp. Fjern skummet med en hullsleiv. Tilsett grønnsaker og krydder og la det hele småkoke i 4-5 timer. Kraften siles og settes til avkjøling uten lokk. Når kraften er kald fjernes fettlokket. Kraft kan fryses i f.eks melkekartonger. Holdbarhet 3-4 mnd. Tips: Under koking smelter mesteparten av fettet i kjøttet ut i kraften. Når kraften er avkjølt, danner det seg et fettlokk som er enkelt å ta av.