Bruschetta, potetsalat og tomatsalat

Bruschetta, potetsalat og tomatsalat

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Vegetar

Slik gjør du det:

Bruschetta med tomat og basilikum: Her er smaken så delikat at ingrediensene har stor betydning. Velg solmodne tomater og fersk basilikum. Vend brødskiver i olivenolje,legg på et bakepapirkledt stekebrett og stek gylne i stekeovn ved 225 ºC. Gni de varme brødskivene med hvitløk. Skivene kan også ristes i en brødrister. Dette kan gjøres i god tid før servering. Finhakk de flådde tomatene, hvitløk og basilikum. Bland sammen og vend inn olje og smak til med salt og pepper. Legg tomatsalaten på brødskivene rett før servering. Flådde tomater: Lag et lite snitt i tomatskinnet. Legg tomatene i kokende vann i ca. 1 min. Ta opp tomatene og avkjøl i kaldt vann. Trekk av skinnet. Del tomatene i to og ta ut innmaten med en liten skje. Tomatinnmaten kan brukes i tomatsuppe, tomatsaus, gazpacho. Potetsalat med olje: Finhakk kapers og hvitløk, tilsett sitronsaft og visp inn oljen. Smak til med salt og grovmalt pepper. Vend de kokte potetterningene/skivnene i oljedressingen og dryss over rikelig med finhakket gressløk. Server potetsalaten til spekeskinke med en grønn salat/ruccolasalat. Tomatsalat med mozzarella: En riktig sommersalat som passer godt til en forrett eller som en lunsj eller aftensrett servert med godt brød. Mozzarella er en mild italiensk ost.Det finnes en hard og en myk type. Til denne salaten brukes den myke osten som ligger i lake. Skjær tomater og mozzarella i skiver og legg "takstenvis" på et serveringsfat. Grovhakk frisk baslikum og dryss over. Visp sammen eddik, salt og pepper og tilsett olje i en tynn stråle mens du visper godt. Smak til, og hell over. Garner med friske basilikumblader og sorte oliven. Tips: Salaten kan ev. utvides med finhakket løk eller vårløk og oliven.

Kanskje disse også frister?