Brytebrød med frø - Denne oppskriften gir ca. 16 stykker.
Foto: Foto: Svein Brimi

Brytebrød med frø

Denne oppskriften gir ca. 16 stykker.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha mel, frø, salt og tørrgjær i en bakebolle og bland sammen. Hold igjen litt mel til justering av deigen ved utbaking. Varm melken sammen med oljen og hell det i bakebollen. Elt til en fin og glatt deig. Juster eventuelt med mere mel. Bruker du fersk gjær, rører du den ut i litt av den lunkne melken. Sett deigen til heving på et lunt sted til dobbel størrelse.

Del deigen i to og form hver del til store pølser som deles i ca. 8 emner. Rull hvert emne til rundstykker og sett rundstykkene tett i en sirkel på en bakepapirkledd langpanne eller i en rund kakeform. Sett til etterheving i ca. 30 min.

Pensle med kaldt vann og dryss eventuelt på solsikkekjerner. Stek i ovn på nederste rille ved 200° i ca. 20 min.

Avkjøl på rist.

Kan fryses.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.