Burger med krydret yoghurtdressing og ovnsbakte rotgrønnsaker

Burger med krydret yoghurtdressing og ovnsbakte rotgrønnsaker

Dette er en skikkelig burger. Og den serveres med rotgrønnsaker og en finfin yoghurtdressing.

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Begynn med å lage dressing. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med litt sukker og salt. Rist rundstykkene/brødskivene i en stekepanne. Del 1 fedd hvitløk i to og gni snittflaten mot snittflaten på rundstykkene eller brødskivene.
Bland sammen malt lammedeig eller karbonadedeig, krydder og kaldt vann. Form til 4-6 burgere. Stek i stekepanne med olje/smør 2-3 min på hver side. Varm stekeovnen til 250 oC. Rens og del grønnsakene i staver og legg i et ildfast fat. Vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i stekeovnen på midterste rille og stek i ca 20 min til grønnsakene er møre og gylne. Drypp over flytende honning de siste 4-5 min av steketiden. Anrett burgere på rundstykker/brød med salatblad, fordel over dressing og topp med et rundstykke eller brødskive. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker.

Kanskje disse også frister?