Butterdeig i flere varianter

Butterdeig i flere varianter

Oppskrift av: Trond Moi
45 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Soppterte: 1. Kutt soppen i terninger. Stek sopp og finhakket sjalottløk gyllent i smør. Hell hvitvin over soppen og kok dette nesten tørt. Tilsett fløten og kok til det tykner. 2. Butterdeigen kjevles. Skjær ut ringer på 8cm i diameter. Pensle kantene på ringene med sammenpiskede egg. Prikk med gaffel i midten. Legg soppfyllet oppå deigen i et 1cm tykt jevnt lag, men la det bli igjen en kant rundt ca 1 cm bred. 3. Stek tertene i forvarmet ovn ved 200°C i 5-6 minutter, til de er sprø og brune. Kanten på tertene vil heve seg over soppstuingen under stekingen. Butterdeig snurret på pølse: Rull ut butterdeig i 3 med mer tykkelse og prikk den litt. Kutt remser 2 cm brede og 10cm lange. Rull pølser (eller annet, f.eks kylling og scampi) i disse og stek i ovn med litt krydder på. Butterdeig surprise: Rull ut butterdeig og skjær ut rektangler. Pensle disse og dryss brunt sukker over. Stekes ved 200°C i 5-6 minutter, til de er sprø og brune. Avkjøles. Kutt av toppen og fyll med sammenpisket krem, blandet med sukker, cognac og ananas i terninger. Lakseterter: Stek laks kuttet i terninger i smør og tilsett hakket kjørvel. Rull ut butterdeig og skjær ut små trekanter. Dryss med paprika. Stekes ved 200°C i 5-6 minutter. Del trekantene i to og fyll med laksefyll.