Butterdeig med smør
Knasende sprø, med ekte smør. Kan brukes til bakverk, middagsretter og til desserter.
Elin Vatnar Nilsen
240 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Kjør først smør og mel sammen i en bakemaskin og klem det sammen til en firkant mellom to bakepapir. Legg smørblandingen kjølig. Bland resten av ingrediensene sammen til en deig og elt den godt i en bakemaskin. La den hvile i en halv time.
Kjevle ut deigen til et rektangel og pakk smøret godt inn i deigen. Kjevle den ut til et rektangel igjen og brett sammen så du får tre deler på hverandre. La deigen hvile en halv time i kjøleskap, snu deigen motsatt veg og kjevle ut et nytt rektangel som du bretter sammen i fire. La hvile enda en halv time før du gjentar å brette deigen i tre igjen. Før siste kjevling bør deigen hvile opp imot en time. Brett deigen en siste gang i fire. (Brettingen blir da slik: 3 x 4 x 3 x 4) Stekes på 210 grader i 15-20 minutter (små bakverk)