Byggrynskrem med bringebærcoulis

Byggrynskrem med bringebærcoulis

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Legg byggryn i bløt natten over. Kok byggrynene i bløtevannet ca 15 min hell av kokevannet og fyll på melk, sukker, vaniljesukker og salt. Kok opp. Legg på lokk, senk temperaturen og la grøten trekke 30-40 min til den har fått en fyldig konsistens. Rør om en gang i mellom, slik at grøten ikke legger seg ved i bunnen av kasserollen. Avkjøl grøten. Vend pisket kremfløte eller kesam i den kalde grøten. Server med rød saus eller bringebærcoulis (bringebærsaus). Bringebærcoulis: Mos bringebær til en fin puré i hurtigmikser. Ikke kjør så lenge at frøene blir knust. Sil bringebærmosen gjennom en sikt og smak til med melis. Rød saus.: Bland solbær, blåbær eller bringebær saft med vann til en fyldig smak. Kok opp. Jevn med potetmel rørt ut i litt kaldt vann og tilsett i den kokende saften i en tynn stråle under omrøring. Kok opp og trekk kasserollen vekk fra platen.

Kanskje disse også frister?