Canelés

Canelés

Dette er en nydelig og nøyaktig oppskrift på et deilig, fransk bakverk. Oppskriften gir 20 stykker.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
1440 minutter
Bakverk

Ingredienser

0.5 l

melk

30 g

Smør i terninger

100 g

mel

180 g

sukker

80 ml

rom

Slik gjør du det:

Bland sammen mel og sukker i en bolle. Knekk eggene i en egen bolle og pisk lett. Hell alle eggene i melblandingen (ikke rør ennå).
Del vaniljestangen på langs. Ha melk, smør og vaniljen i en kjele. Kok opp, ta av platen og fjern vaniljestangen. Hell melkeblandingen over mel- og eggblandingen og pisk til det former seg små bobler.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha frø og stang tilbake i røren igjen. Ha i rommen og bland godt.
Avkjøl først på kjøkkenbenken. Dekk til og sett den i kjøleskapet. La røren stå over natten (helst 24 timer og opptil 3 dager). NB Det er ikke strengt tatt nødvendig å vente - de kan lages med en gang!
Forvarm ovnen til 250 grader. Smør formene godt (ikke nødvendig om du bruker silikonformer - og du kan bruke muffinsformer).
Når du tar ut av kjøleskapet har den skilt seg litt. Pisk litt så den blander seg igjen. Hell røren i formene, nesten helt til toppen. Bak dem i ovnen først i 20 minutter, senk temperaturen til 200 grader (uten å åpne døren).
Bak videre i ca 40-60 minutter. De er ferdige når bunnen er veldig mørk brun, men ikke brent. Dersom du synes de blir for mye stekt kan du dekke til med bakepapir. La de kjøle av på rist (vent i ca ti minutter dersom du bruker silikonformer – eller faller de sammen litt). La de kjølne helt før du spiser dem.
NB: Du kan bruke 2 teskjeer vaniljesukker om du ikke har vaniljestang og cognac, whisky, portvin eller lignende om du ikke har rom.

Kanskje disse også frister?