Caramel slice - Deilig snacks fra Australia med sjokolade og karamell... mmm!
Foto: Manuela Kjeilen

Caramel slice

Deilig snacks fra Australia med sjokolade og karamell... mmm!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Bunn

125 g mel

50 g kokos

100 g brunt sukker

125 g smeltet smør

Karamell

80 ml lys sirup

125 g smeltet smør

2 bokser søt kondensert melk

Sjokoladetopping

185 g mørk sjokolade

3 ss vegetabilsk olje

Annonse

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte bunnBland mel, kokos, brunt sukker og smeltet smør godt sammen.

Press det hele i en 20 x 30 cm bakeform som er dekket med bakepapir.

Stek det hele på 180 grader i cirka 15-18 minutter.

Fremgangsmåte karamellÅpne to bokser med søt kondensert melk, ikke bruk Vikingmelk her.

Denne søte kondenserte melken er tyktflytende og gulaktig i fargen, og kan kjøpes på utvalgte steder. Merket kan variere, men Meny selger disse fra Nestlé.

Hell alt over i en kjele sammen med smeltet smør og lys sirup.

Rør det godt sammen over middels varme i cirka 7 minutter.

Etter 7 minutter, hell karamellen over bunnen.

Stek det i ytterligere 20 minutter, eller til du ser den er gyllen og karamellfargen kommer fram.

La den avkjøles, oppbevares så i kjøleskapet til den er helt kald.

Fremgangsmåte sjokoladetoppingSmelt sjokolade og olje sammen over vannbad, la den avkjøles litt.

Hell den så over den avkjølte karamellbunnen.

Sett i kjøleskapet til sjokoladen er helt fast.

Skjær så i passende biter og nyt!

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.