Cassoulet

Cassoulet

En klassisk gryterett fra Languedoc med lam og hvite bønner.

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Legg bønnene i bløt natten over. Hermetiske bønner skylles godt av og tilsettes i retten når det gjenstår 10-15 min av koketiden. Skjær lammekjøttet i ca 2 cm store terninger og flesket i mindre biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk og skjær sellerirot og gulrøtter i staver. Brun lammekjøttet i smør i varm panne. Ha over i en gryte sammen med de utbløtte bønnene (bløtevannet helles vekk). Stek flesket og la hvitløk og løk steke med de siste par min og ha over i gryten. Tilsett tomatpuré, tomater med lake, timian, rosmarin og laurbærblad. Stikk hele nellik i appelsinskallet (i store biter) og ha i gryten. Om nødvendig, hell på litt kraft eller vann slik at det står rett i underkant av kjøtt og bønner i gryten. Legg på lokk, kok opp og la trekke i ca 1 1/2 time til kjøtt og bønner er møre. Sellerirot og gulrøtter får trekke med de siste 20 min. Pølsene skjæres i biter, stekes og legges i gryten rett før servering. Ta opp appelsinskallet, smak til med salt og krydder, eventuelt ørlite grann sukker. Server med godt, grovt brød.

Kanskje disse også frister?