Chèvregratinerte kjøttkaker - Aller best blir disse kjøttkakene om du bruker kvernet lammekjøtt, men vanlig kjøttdeig går også bra. Norsk chèvre, hvit geitost, passer godt til dette.
Foto: Ove Lindfors, Linnea Press

Chèvregratinerte kjøttkaker

Aller best blir disse kjøttkakene om du bruker kvernet lammekjøtt, men vanlig kjøttdeig går også bra. Norsk chèvre, hvit geitost, passer godt til dette.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. 

Rens og finhakk løk og hvitløk, hakk aprikos og pistasjkjerner. Bland med kjøttdeig, salt, pepper og eggeplommer til en jevn farse. 

Form fire store, flate kjøttkaker, brun dem pent i smør. Legg kjøttkakene i et ildfast fat, eller på bakepapir på stekebrett.

Legg en skive chèvre på hver kjøttkake og stek dem høyt i ovnen i 7–10 minutter.

Drypp honning over før servering. Server godt brød og salat til.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.