Chèvregratinerte kjøttkaker

Chèvregratinerte kjøttkaker

Aller best blir disse kjøttkakene om du bruker kvernet lammekjøtt, men vanlig kjøttdeig går også bra. Norsk chèvre, hvit geitost, passer godt til dette.

Christopher Sjuve
20 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 225 grader.
Rens og finhakk løk og hvitløk, hakkaprikos og pistasjkjerner. Bland med kjøttdeig, salt, pepper og eggeplommer til en jevn farse. 
Form fire store, flate kjøttkaker, brun dempent i smør. Legg kjøttkakene i et ildfast fat, eller på bakepapir på stekebrett.
Legg en skivechèvre på hver kjøttkake og stek dem høyt i ovnen i 7–10 minutter.
Drypphonning over før servering. Server godt brød og salat til.

Kanskje disse også frister?