Hopp til hovedinnhold
Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Finhakk to gule løk. Stek den blankt i en stor gryte. Ha i kjøttdeig og stek på middels sterk varme til den får litt farge. Ha i tomatene, tomatpurre og soltørkede tomater.
Finhakk hvitløksfeddene og ha i kjelen. Skjær gulrøtter i biter og ha i kjelen sammen med bønner.
Knus kumin og korianderfrø i morteren og ha i kjelen.
Del chilien på langs og skrap ut frøene. Hakk den fint og ha i gryta sammen med chilipulver. Fjern det hvite fra paprikaen og lag så store, flate biter du klarer.
Legg dem i en ildfast form og ha dem under grillen til de begynner å bli svarte. Ta dem ut, hakk dem fint og ha dem i gryta. Du trenger ikke fjerne det svarte, men noen liker å skrape det av.
La gryta koke i ca 30-45 minutter. Server med rømme og tortillachips.

Kanskje disse også frister?