Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Finhakk to gule løk. Stek den blankt i en stor gryte. Ha i kjøttdeig og stek på middels sterk varme til den får litt farge. Ha i tomatene, tomatpurre og soltørkede tomater.
Finhakk hvitløksfeddene og ha i kjelen. Skjær gulrøtter i biter og ha i kjelen sammen med bønner.
Knus kumin og korianderfrø i morteren og ha i kjelen.
Del chilien på langs og skrap ut frøene. Hakk den fint og ha i gryta sammen med chilipulver. Fjern det hvite fra paprikaen og lag så store, flate biter du klarer.
Legg dem i en ildfast form og ha dem under grillen til de begynner å bli svarte. Ta dem ut, hakk dem fint og ha dem i gryta. Du trenger ikke fjerne det svarte, men noen liker å skrape det av.
La gryta koke i ca 30-45 minutter. Server med rømme og tortillachips.

Kanskje disse også frister?