Chili-salsa - Denne svært anvendelige salsaen kan du bruke til taco/tortilla-retter, oksekjøtt, kylling og hvit fisk og som dip til snacks.
Foto: Morten Solli

Chili-salsa

Denne svært anvendelige salsaen kan du bruke til taco/tortilla-retter, oksekjøtt, kylling og hvit fisk og som dip til snacks.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ta ut kjernene og press saften ut av tomatene før du kutter dem, ellers blir det for mye væske i salsaen. Del tomatene i fire, ha dem i en plastbolle.

Løken skal være mellomstor. Grovhakk løk, koriander og grønn paprika og ha i bollen. Paprikaen kan eventuelt sløyfes eller byttes med annen paprika eller litt agurk. Spar noen korianderbalder til pynt.

VIKTIG: Sjekk styrken på chiliene før du hakker opp, og vurder om du trenger en eller to. Salsaen skal være litt vass, men ikke utradere andre smaker. 

Chilien bør finhakkes. Ha i i chilien, tilsett all limesaften du greier å presse ut, olivenolje og littegrann salt.

Mal alle ingrediensene til en passende (ikke alt for finmalt) konsistens med stavmikser eller foodprosessor, eller bare grovhakk med kokkekniven.

Hell hele herligheten i en serveringsskål/bolle og pynt med korianderbladene.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 5 min
Guacamole
fav Tid: 20 min
Biffwrap
fav Tid: 1440 min
Enkel gazpacho