Chocolate chip cookies dessert

Chocolate chip cookies dessert

Denne vrien på chocolate chip cookies er ubeskrivelig deilig.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
30 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

230 g

smør

170 g

Hvitt sukker

330 g

hvetemel

1 ts

natron

1 ts

salt

Hjemmelaget vaniljeis

300 g

Kondensert melk, søt

2 ts

Vaniljeekstrakt

Slik gjør du det:

Chocolate chip cookies

Forvarm stekeovnen til 190 °C. Ha den på varmluft.
Ta smør ut av kjøleskapet 10 minutter for du skal lage disse kjeksene. Del opp i terninger.
Ha smør, sukker, brunt sukker, og vanilje i en kjøkkenmaskin og miks sammen til det er luftig. Bruk K-spade.
Ta de kalde eggene ut av kjøleskapet og tilsett ett og ett egg (og eggeplomme) om gangen. Miks godt mellom hvert egg.
Sikt sammen mel, natron, salt, og hell oppi kjøkkenmaskinen sammen med sjokoladen.
Ha mikseren på lav hastighet og miks det godt sammen.
Bruk en iskremskje for å fordele deigen i små ramekiner.
Stekes på på midterste rille på 190 °C i varmluft i ca. 9–11 minutter.
Avkjøl på en rist. Du kan eventuelt ha litt hakket sjokolade på toppen til slutt.
Ha en kule hjemmelaget vaniljeiskrem på toppen.

Hjemmelaget vaniljeiskrem

For å gjøre det litt enklere, kan du kjøpe ferdig vaniljeiskrem, men denne hjemmelagede varianten er veldig kjapp å hive i hop, og du trenger ikke ismaskin.
Pisk fløte luftig.
Bland i vanilje og søt kondensert melk, og rør alt godt sammen.
Du har nå en grunnoppskrift på vaniljeiskrem. Du kan tilsette smaker eller beholde den slik den er.
Ha kremen over i en oppbevaringsboks med lokk, og sett i fryseren i minst 5 timer eller helst over natten.

Tips

Pass på når du handler inn søt kondensert melk at du ikke kjøper vikingmelk.
Søt kondensert melk kan kjøpes i de fleste store matvarebutikkene i Norge. Den er tykk i konsistensen og gulaktig i fargen.
1 hermetikkboks inneholder ca. 300 g søtet kondensert melk.

Kanskje disse også frister?