Chocolate chunk brownies med kremostglasur - Rask å lage, og utrolig kjekk å slenge sammen når du får uventet besøk, eller når du plutselig får lyst på noe godt! Denne brownien er proppfull av sjokolade og toppet med nydelig kremostglasur av hvit sjokolade og sitron, og ferske bringebær. Oppskriften er nok til en springform á 20 cm.
Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no

Chocolate chunk brownies med kremostglasur

Rask å lage, og utrolig kjekk å slenge sammen når du får uventet besøk, eller når du plutselig får lyst på noe godt! Denne brownien er proppfull av sjokolade og toppet med nydelig kremostglasur av hvit sjokolade og sitron, og ferske bringebær. Oppskriften er nok til en springform á 20 cm.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Brownies:

Smelt smør og sett til side.

Sikt sammen hvetemel, sukker, bakekakao og bakepulver i en stor bolle.

Ha smøret i melblandingen og rør et par ganger. Det trenger ikke å blandes helt inn.

Ha i ett og ett egg og rør godt til du har en deig som er jevn og fin. Miks inn vaniljeekstrakt.

Hakk opp sjokolade og rør dette inn til sist.

Stek på 200 grader i forvarmet ovn, i ca. 20 minutter.

Bruk en tynn kniv eller en trepinne til å teste kaken underveis. Du vil at den skal være nesten ferdig, men fremdeles litt klissete. Eventuelt kan du lage den ekstra klissete om du liker det best, ved å redusere steketiden med 5-10 minutter.

Avkjøl i formen.

Kremostglasur:

Hakk opp den hvite sjokoladen, og smelt over vannbad eller i mikrobølgeovn på lav varme. Rør ofte så den ikke brenner seg. Sett til side.

Ha romtemperert smør i en bolle og miks med en elektrisk håndvisp eller kjøkkenmaskin til smøret er hvitt.

Ha i romtemperert kremost og miks til en klumpfri blanding. 

Tilsett melis og miks jevn.

Tilsett sjokoladen og miks jevn.

Vask en stor sitron og tørk godt av.

Finriv skallet og tilsett til frostingen sammen med sitronsaften.

Miks godt og bre over kalde brownies.

Synes du frostingen er for løs kan du sette den i kjøleskapet en halv til en time, da vil den tykne og bli fastere, men den vil ikke bli helt hard.

Topp browniene med bringebær, sitron i skiver, og raspet mørk sjokolade.

Oppskrift:

The Vanilla Monologues

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.