Christines favoritt - Fløyelsmyk ostekake som smelter på tungen...
Foto: Svein Brimi

Christines favoritt

Fløyelsmyk ostekake som smelter på tungen...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i en hurtigmikser. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene. Trykk blandingen ned i bunnen på en kakeform med bakepapir i bunnen. Sett kjølig mens du forbereder fyllet. 

Kok opp vannet og rør ut gelépulveret i vannet. Avkjøl. 

Pisk sammen rømme, philadephia og melis til en klumpfri krem. Pisk fløten til krem med vaniljesukkeret. Bland det forsiktig sammen med den andre kremen. Hell den avkjølte sitrongeleen i og rør forsiktig til alt er godt blandet. Hell ostekremen over kjeksbunnen og sett kjølig til kremen har stivnet. 

Lag gelélokket ved å koke opp vann (bruk halv mengde av dem som står på pakken altså 5 dl til to pakker) og ha i gelépulveret. Rør til alt har løst seg opp. Avkjøl

Hell geleen forsiktig over ostekremen og sett kjølig 3–4 timer til gelélokket har stivnet. 

Pynt med friske bær.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.