Churros - spanske frityrstenger - Frityrstengene spises alene eller yppes i tykk spansk sjokolade.
Foto: Foto: Istockphotos

Churros - spanske frityrstenger

Frityrstengene spises alene eller yppes i tykk spansk sjokolade.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
1 porsjoner

Annonse

Slik gjør du det:

Kok opp vann, salt og smør i en kjele. Når det koker, tas kjelen av platen. La kjelen stå av platen med lokk til smøret har smeltet. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp væsken. Tilsett melet og rør med en tresleiv i kjelen til alt melet er rørt ut i væsken.

Fortsett å røre til deigen samler seg og slipper kantene. Det tar ca. 1/2 minutt. Ta kjelen av platen og la deigen avkjøle seg i 2 minutter. Rør inn eggene ett av gangen med en kraftig håndvisp eller en kjøkkenmaskin med grind. Det er viktig å røre godt mellom hvert egg.

Når deigen er ferdig til bruk, skal den være jevn og seig. Fyll i sprøytepose og friter i nøytral olje (soslikkeolje eller druekjerneolje, for eksempel). Varm oljen opp til 170 grader. 

Rull eventuelt i sukker og kanel. Du kan også dyppe dem i sjokolade...

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 10 min
Sjokolade i kopper