Churros - spanske frityrstenger

Churros - spanske frityrstenger

Frityrstengene spises alene eller yppes i tykk spansk sjokolade.

Oppskrift av: Sverre Sætre
15 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Slik gjør du det:

Kok opp vann, salt og smør i en kjele. Når det koker, tas kjelen av platen. La kjelen stå av platen med lokk til smøret har smeltet. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp væsken. Tilsett melet og rør med en tresleiv i kjelen til alt melet er rørt ut i væsken.
Fortsett å røre til deigen samler seg og slipper kantene. Det tar ca. 1/2 minutt. Ta kjelen av platen og la deigen avkjøle seg i 2 minutter. Rør inn eggene ett av gangen med en kraftig håndvisp eller en kjøkkenmaskin med grind. Det er viktig å røre godt mellom hvert egg.
Når deigen er ferdig til bruk, skal den være jevn og seig. Fyll i sprøytepose og friter i nøytral olje (soslikkeolje eller druekjerneolje, for eksempel). Varm oljen opp til 170 grader.
Rull eventuelt i sukker og kanel. Du kan også dyppe dem i sjokolade...

Kanskje disse også frister?