Ciabatta med tandoorikylling, salat og raita

Ciabatta med tandoorikylling, salat og raita

Ciabatta er morsomt å bake. Prøv deg på denne!

Oppskrift av: Wenche Andersen

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Ciabatta: Rør gjæren ut i litt av det lunkene vannet (pass på vekten av gjær, bedre med litt for mye enn litt for lite). Ha alt unntatt salt i en bakebolle og elt sammen, tilsett saltet litt etter litt. Ta deigen ut på en melet benkeplate. Elt sammen og kjevle ut til en tykk leiv. Legg et kjøkkenhåndkle på benken og dryss over rikelig med hvetemel. Legg leiven over og dekk med kjøkkenhåndkle.
Sett til heving 30 min.
Del den ferdig hevede deigen i firkanter med en skarp kniv og legg dem forsiktig over på et bakepapirkledt stekebrett. Stek ved 230 ºC på midterste rille i ca 10 min. Avkjøl på rist.

Tandoorikylling

Skjær kyllingen i terninger. Bland sammen tandoori-miks -krydder og olje og legg kyllingen i marinaden i ca 15 min. Stek kyllingbitene i panne i 4-5 min og tre dem på pinner ev tre kyllingbitene på grillspidd og grill. Del fetaost og tomater i skiver. Fordel salat, ost og tomatskiver og ev yoghurt naturell eller raita (se oppskrift) på på halve ciabattabrød. Legg toppen av ciabattabrødet over og server som tilbehør til tandoorikyllingen.

Raita

Del agurken i to på langs og skrap ut kjernene med en teskje. Skjær agurken i tynne skiver, ta av litt til pynt og legg resten i en sil. Dryss på litt salt og la den stå og trekke ut vann i 20-30 min. Hell yoghurt i en dobbelt kaffefileter (i en sil) og la yoghurten renne av seg, slik at den får en fyldig konsistens. Smak til yoghurt med krydder. Klem vannet ut av agurken og tilsett i yoghurten sammen med finhakket mynte.

Kanskje disse også frister?