Citrusgrillspyd med potet og sellerirotpurè

Citrusgrillspyd med potet og sellerirotpurè

Sommerens forfriskende biff

Håvard Husrem
20 minutter
Grillmat

Ingredienser

4 porsjoner

2 fedd

Finhakket hvitløk

2 ss

olje

0.8 kg

Oksefilet

2 stk

Lime i båter

1 stk

Rødløk i båter

4 stk

Spyd/Pinner

3 ss

smør

1 dl

fløte

Slik gjør du det:

Citrusmarinade.
Bland olje, rødvinseddik, hvitløk, saften av en lime, salt og pepper i en bolle eller plastpose, tilsett kjøttet og la det stå i kjøleskapet i minst en time.
Grillspydene.
Tre på rødløk, sjampinjong, marinert kjøtt, sitron, lime og laubærblad i egen rekkefølge på et sypd eller en pinne. Grill på sterk varme i 2-3 minutter på hver side i en grillpanne eller aller helst vanlig grill. Snu grillspydene ofte
Potet og selleripurè.
Ha potet og sellerirot i en kjele med vann og kok dette mørt, 10-15 minutter. Hell av vannet. Tilsett smør og føte og bland dette til en myk purè med en stavmikser. Hold varmt.
For mer oversikt over fremgangsmåte, se link under.