Clotildes ovnsbakte poteter
Her er Clotildes variant på ovnsbakte poteter - med et lite triks...
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
TilbehørIngredienser
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 210 grader.
Dersom potetene har glatt skinn, skrubb dem skikkelig og skrell dem slik at de får et stripete mønster (la altså halvparten av skallet være på. Dersom, på den annen side, potetene ikke er glatte, skrell dem helt og rens potetene i rennende vann.
Del potetene i like biter, på størrelse med munnfuller. Ha dem i en kjele og dekk med kaldt vann. Ha i et teskje salt. Kok dem under lokk og la det syde i fem minutter.
Når vannet koker, ha olje/gåsefett i en dyp langpanne. Sett det i ovnen slik at fett og langpanna varmes opp.
Etter at potetene har kokt i fem minutter, tørk av potetene - de er ikke gjennomkokt - og ha dem tilbake i kjelen. Ha på et lokk. Bruk grytekluter og hold lokket tett mens du rister skikkelig i noen sekunder til overflaten på potetene ikke er glatt. Dette vil gjøre overflaten sprø.
Ta ut langpanna. Ha i potetene i, strø over salt og vend godt slik at potetene dekkes med olje (eller fett).
Bak i ovnen i 25-30 minutter. Vend på potetene omtrent halveis. Kjenn etter om de er ferdig. De skal være gylne og sprø. Bruk eventuelt grill-elementet på slutten. Servér straks.