Clotildes sjokoladekjeks

Clotildes sjokoladekjeks

Her er Clotildes suverene kakekjeks med uforskammet mye sjokolade.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Dette blir 16 stykker på ca 45 gram stykke. Gjør klar en medium kakeform, firkantet eller rektangulær, med bakepapir. Sett til side 180 gram av sjokoladen og legg det sammen med nøttene i en bolle. Smelt resten av sjokoladen i vannbad (en kjele over en annen med kokende vann). Rør til det blir glatt. Sett til side og la det avkjøle seg litt. Mos smøret med sukkeret til det blir luftig. Ha i eggene, ett av gangen, og bland til det godt mellom hvert egg. Blandingen skal være helt glatt. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Bland dette med smørblandingen, men bare til det såvidt er blandet. Ikke bland for kraftig. Bland forsiktig inn den smeltede sjokoladen. Vend så inn sjokoladebitene og nøttene.
Hell blandingen over i formen og spre det utover med en slikkepott. Sett den i kjøleskapet i 20 minutter eller til det er stivt nok til å håndtere uten at det kleber seg til fingrene. Pass på at det ikke blir så stivt at du ikke kan forme massen. (Da må du i tilfelle sette den på benken til den blir litt varmere).
Forvarm ovnen til 190 grader.
Ha bakepapir på et bakebrett. Ta deigen ut av kjøleskapet. La deigen skli ut av formen på bakepapiret og ut på et skjærebrett. Bruk en stor, skarp kniv og skjær 16 like biter. Form hver bit til en omtrentlig sirkel. Legg dem på stekebrettet.
(Disse kan nå fryses om du vil steke dem ferdig senere: Singelfrys dem før du har dem i en pose. De kan bakes uten at de tines først)
Stek dem i ovnen i 15 minutter (16 om de er frosne), til overflaten er stekt, men de fortsatt er myke når du trykker på dem. La dem hvile i 20 minutter på brettet før de settes på rist. Pecan Mudslide Cookies

Kanskje disse også frister?