Clotildes terrin med kalvekjøtt og ricotta - Denne terrinnen har ingen angret på at de laget.
Foto: Clotilde Dusoulier

Clotildes terrin med kalvekjøtt og ricotta

Denne terrinnen har ingen angret på at de laget.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Bland sammen ricotta, egg, muskat, salt og pepper. Ha i kjøttet, urtene og parmesan. Bland alt godt med en gaffel.

Smør en brødform med smør. Ha i kjøttblandingen. Sett på lokket til formen (om du har ett, eller bruk folie). Bak den i ovnen i 30 minutter.

Ta formen ut av ovnen (ikke skru ovnen av) og fjern lokket/folien. Terinnen skal være lys på farge, sunket litt sammen, være fast om du kjenner etter med fingeren og saftene skal være klare. Dersom det ikke tilfelle, sett den tilbake i ovnen i ytterligere 5-10 minutter.

Ta ut terrinen fra formen og sett den på et bakebrett. Sett den tilbake i ovnen i 20 minutter. Vend på den noen ganger slik at den alle sider blir gylne.

Den kan serveres varm med en gang, men det er bedre å kjøle den ned, pakke den i folie eller plast og la den hvile en dag eller to i kjøleskap. Da får smakene utvikle seg.

Når den serveres, del terrinen opp i skiver og spises kald eller i romtemperatur med salat. Eventuelt, del den i terninger og spis den som fingermat, kanskje med tannpirkere og cherrytomater og små biter med ost.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Bakt potet SPESIAL