Cobbler med aprikos og blåbær

Cobbler med aprikos og blåbær

Den enkle kaka blir ikke enklere enn denne her.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
90 minutter

Ingredienser

4 porsjoner

Frukten

1 kg

aprikos

2 ts

Tapioca

200 g

blåbær

Deigen

150 g

mel

2 ss

sukker

0.25 ts

salt

1 ss

blomstervann

70 g

smør

Slik gjør du det:

Del aprikosen og fjern stenene. Del halvdele i to. Legg aprikosene i en ildfast fom og dryss over sukkeret og tapioka. Rist lett på formen for å blande. La det ligge i et jevnt lag i en times tid.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Lag deien. I en medium bolle, bland sammen mel, mandelmel, sukker, bakepulver og salt. Ha i blomstervann, yoghurt og smørt i terninger. Bland lett sammen med en gaffel. Ha i de våte ingrediensene og bland lett med fingrene. Deigen er fuktig, men ikke bland for mye.
Strø blåbærene over aprikosene. Legg spiseskjeer av deigen og drypp det over frukten. Ikke dekk all frukten helt. La noen av den få titte opp mot himmelen. Dryss over sukker.
Bak formen i midten av ovnen i 25-30 minutter. Toppen skal være gyllenbrun og frukten skal boble.
Server den varm, men ikke glovarm, men litt crème fraîche eller pisket krem.
Du kan lage den noen timer i forveien og så varme den forsiktig i ovnen før servering.