Crème Brûlée med sitrussalat og vaniljeis

Crème Brûlée med sitrussalat og vaniljeis

Oppskrift av: Torbjørn Møllerop
1440 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

Crème Brûlée

4 dl

fløte

0.5 dl

melk

100 g

sukker

2.5 stk

vaniljestang

Sitrussalat

2 stk

appelsin

Pasjonsfruktkrem

30 g

sukker

1 stk

egg

30 g

smør

Vaniljeis

1.4 dl

melk

1.6 dl

fløte

70 g

sukker

Slik gjør du det:

Crème Brûlée: Alt blandes - står natten over. Siles og has i former. Vannbad ca 100 °C i 25 min (lite vann). Sitrussalat: Skjær ut fileter av appelsin og blodappelsin. Pasjonsfruktkrem: Sukker og pasjonsfruktpuré kokes opp. Bland litt inn i sammenpisket egg og eggeplommer. Varmes opp til det blir tykt. Avkjøl litt. Pisk inn smør - kattvis av gangen. Vaniljeis: Melk, fløte, sukker, vaniljestenger kokes opp. Pisk sammen eggeplommer - ha litt av den varme melken i og pisk. Ha alt tilbake i kjelen. Varmes litt til det blir tykt. Avkjøles og siles. Kjøres i ismaskin. Du kan også kjøpe god ferdig vaniljeis f.eks. fra Mövenpick.