Crème Brûlée Sonja Lee

Crème Brûlée Sonja Lee

Oppskrift av: Sonja Lee
60 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Bland melken og fløten i en bolle. Del vaniljestangen på langs. Skrap ut alle kornene fra kjernen, og tilsett disse samen med resten av vaniljestangen. Bland eggeplommene og sukkeret godt, slik at det får en luftig konsistens. Ha eggeblandingen over i melkeblandingen, og rør godt. Sett ovnen på 100 ºC. Fyll en gratengform til hver person med røren. Sørg for å røre godt mellom hver gang en ny gratengform fylles, ellers vil vaniljen synke til bunns, og da vil den siste gratengformen få all vaniljen. Sett gratengformen i en langpanne fylt med vann, slik at gratengformene står i vann. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på formene. For å sjekke om de er ferdige, tas en av formene ut av ovnen. Dersom konsistensen virker flytende når formen ristes, trenger den mer tid. Crème brûlée skal være helst fast i formen når den er ferdig. I stedet for vanilje kan man bruke andre smaker, for eksempel basilikum(!) eller andre typer krydder. Det er bare fantasien som setter grenser.