Crème Brûlée Sonja Lee -

Dessert

Crème Brûlée Sonja Lee

Dette trenger du til 4 porsjoner

2 dl kremfløte

2 dl helmelk

4 stk eggeplomme

60 g sukker

0,5 stk vaniljestang

Slik gjør du det:

Bland melken og fløten i en bolle. Del vaniljestangen på langs. Skrap ut alle kornene fra kjernen, og tilsett disse samen med resten av vaniljestangen. Bland eggeplommene og sukkeret godt, slik at det får en luftig konsistens. Ha eggeblandingen over i melkeblandingen, og rør godt. Sett ovnen på 100 ºC. Fyll en gratengform til hver person med røren. Sørg for å røre godt mellom hver gang en ny gratengform fylles, ellers vil vaniljen synke til bunns, og da vil den siste gratengformen få all vaniljen. Sett gratengformen i en langpanne fylt med vann, slik at gratengformene står i vann. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på formene. For å sjekke om de er ferdige, tas en av formene ut av ovnen. Dersom konsistensen virker flytende når formen ristes, trenger den mer tid. Crème brûlée skal være helst fast i formen når den er ferdig. I stedet for vanilje kan man bruke andre smaker, for eksempel basilikum(!) eller andre typer krydder. Det er bare fantasien som setter grenser.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 15 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Les mer

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

Les mer

Med feil sko får ungene kalde og våte føtter

Vi har testet ni vintersko for barn.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK