Crème brûlée -

Dessert

foto: TV 2 © God morgen Norge

Crème brûlée

Dette trenger du til 6 porsjoner

1 dl helmelk

3 dl kremfløte

100 g sukker

1 stk vaniljestang

5 stk eggeplomme

6 ss demerarasukkertil karamellisering

Slik gjør du det:

Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang splittet på langs. Pisk lett sammen eggeplommer i en bolle og hell den varme fløtemelken forsiktig i bollen med eggeplommer under omrøring. Fordel blandingen i porsjonsskåler (som tåler varme) eller kaffekopper. Stek i vannbad ved 120 °C i ca 2 timer . La formene bli helt kalde, sett gjerne i kjøleskap til nest dag. Før servering dryss på demerarasukker og karamelliser sukkeret med en skibrenner. Formene kan også settes under grillen til sukkeret smelter. Pass godt på. Ps: Bruk sukker som er laget av sukkerrør ikke roer, det gir best resultat når det smeltes. Server alene eller sammen med litt frisk frukt.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 90 min

Tid: 90 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Smarte triks for dem som bor alene

Åtte lure ideer.

Bonytt |

Les mer

- Mamma, kan du flette meg?

Nå kan du trygt svare ja.

Les mer

Hørt om stearin-trikset?

Enkelt og genialt!

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK