Crème brûlée -

Dessert

foto: Foto: TV 2 © God morgen Norge

Crème brûlée

6 porsjoner
Dette trenger du:

1 dl helmelk

3 dl kremfløte

100 g sukker

1 stk vaniljestang

5 stk eggeplomme

6 ss demerarasukker til karamellisering

Slik gjør du det:

Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang splittet på langs. Pisk lett sammen eggeplommer i en bolle og hell den varme fløtemelken forsiktig i bollen med eggeplommer under omrøring. Fordel blandingen i porsjonsskåler (som tåler varme) eller kaffekopper. Stek i vannbad ved 120 °C i ca 2 timer . La formene bli helt kalde, sett gjerne i kjøleskap til nest dag. Før servering dryss på demerarasukker og karamelliser sukkeret med en skibrenner. Formene kan også settes under grillen til sukkeret smelter. Pass godt på. Ps: Bruk sukker som er laget av sukkerrør ikke roer, det gir best resultat når det smeltes. Server alene eller sammen med litt frisk frukt.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 90 min

Tid: 90 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette sier mer om deg enn du tror

Skal skjorten oppi eller utenfor buksa? Svaret får du her.

Det Nye |

Les mer

Hva husker du fra barne-TV?

Ta quizen og sjekk hva som sitter igjen fra barne-TV-klassikerne.

Les mer

Én ting du må gjøre for at smoothien skal bli ufarlig

Vær sikker på at de frosne bærene ikke er smittekilde til hepatitt A.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK