Crème brûlée -

Dessert

foto: TV 2 © God morgen Norge

Crème brûlée

Dette trenger du til 6 porsjoner

1 dl helmelk

3 dl kremfløte

100 g sukker

1 stk vaniljestang

5 stk eggeplomme

6 ss demerarasukkertil karamellisering

Slik gjør du det:

Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang splittet på langs. Pisk lett sammen eggeplommer i en bolle og hell den varme fløtemelken forsiktig i bollen med eggeplommer under omrøring. Fordel blandingen i porsjonsskåler (som tåler varme) eller kaffekopper. Stek i vannbad ved 120 °C i ca 2 timer . La formene bli helt kalde, sett gjerne i kjøleskap til nest dag. Før servering dryss på demerarasukker og karamelliser sukkeret med en skibrenner. Formene kan også settes under grillen til sukkeret smelter. Pass godt på. Ps: Bruk sukker som er laget av sukkerrør ikke roer, det gir best resultat når det smeltes. Server alene eller sammen med litt frisk frukt.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 90 min

Tid: 90 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Slik gikk det da Tove (30) sluttet å bruke sjampo

«Nopoo» er den nye hårtrenden.

Kamille |

Les mer

Den billigste kjøttdeigen smaker best

Store forskjeller på kjøttdeig, viser testen.

Les mer

Best Pris kvernet deig av storfe

Smakfull og saftig kjøttdeig. Testvinner!

Les testen

TJENESTER FRA KLIKK