Crema catalana

Crema catalana

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Pisk sammen eggeplommer og sukker til en lys, lett eggedosis. Rør ut maisennamelet i litt av melken. Hell resten av melken i en kasserolle, sammen med vaniljestang, kanelstenger og sitronskall. Varm opp ved middels varme til den når kokepunktet. Avkjøl litt. Tilsett den varme melkeblandingen i eggedosisen i en tynn stråle under omrøring. Tilsett maisennajevningen. Hell alt tilbake i kasserollen og varm opp ved middels varme under omrøring til blandingen tykner, men ikke koker, ca 10 min. Sil massen over i en mugge og fordel i ildfaste porsjonsformer. Dekk til formene og sett kaldt i kjøleskapet til de er helt kalde. Gjerne natten over. Før servering dryss brunt sukker/demerarasukker over formene. Sett formene under varm grill eller bruk en gassbrenner til sukkeret er karamellisert. Server straks.