Crema catalana

Crema catalana

Her er en super oppskrift på crema catalana. Det er lettest om du har en crème brûlée-brenner, men det går an å bruke ovnen også.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 150 grader.
Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene og stangen i en kjele med fløten. Varm opp fløten og pisk slik at frøene løser seg opp. Den skal ikke koke. Pisk sammen eggeplommer, sukker, kanel og sitronskall. Heller over litt av den varme fløten og visp inn.
Hell resten av fløten over og bland godt. Hell røren i fire små ildfaste former. Sett dem i en stor ildfast form. (Du kan bruke et vått håndkle eller papir i bunnen så de ikke sklir) Kok opp vann. Hell i den ildfaste formen (det er lettere om du tar ut en av formene). Vannet skal dekke ca halvparten av formene.
Bak i ca 35 minutter (de skal skjelve som gele). Kjøl dem ned. De må blir helt kalde, helst kjøleskapskalde. Strø et sjenerøst lag med sukker på toppen. Bruk en crème brûlée-brenner (eller skibrenner) til å brenne av sukkeret. Det skal få en fin, gyllen skorpe. Dersom du ikke har brenner kan du forsøke å bruke grillen i ovnen. Sett ovnen på fullt og ha formene helt øverst i ovnen. Det kan gå bra om du passer nøye på.

Kanskje disse også frister?