Croque monsieur extraordinaire

Croque monsieur extraordinaire

Oppskrift av: Therese Søgård

Ingredienser

6 porsjoner

Slik gjør du det:

Smelt 20 gram smør i en kjele, tilsett mel og rør over svak varme i 3 minutter. Ha i melk og tilsett sennep litt etter litt. Rør hele tiden. La blandingen småkoke til den tykner og er redusert med ca en tredjedel. Ta kjelen av platen og rør inn eggeplommen. Smak til med salt, pepper og muskat. Avkjøl. Legg halvparten av brødskivene på en bakeplate. Legg en skinkeskive på hver, så litt saus, deretter Gruyère og til slutt en brødskive til. Smelt halvparten av det resterende smøret i en stor stekepanne og stek sandwichene på begge sider til de er gyllenbrune. Ha i resten av smøret etterhvert som det trengs. Del sandwichene i to og server. Server med salat og tomatskiver med en syrlig, lett sennepsdressing. Prøv også kona til moinseur, altså croque madame som lages med stekt egg.

Kanskje disse også frister?