Cupcake med sitron - Dette er redaktør i Norsk Ukeblad, Kjersti Moen, sin favoritt-cupcake.

Cupcake med sitron

Dette er redaktør i Norsk Ukeblad, Kjersti Moen, sin favoritt-cupcake.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 170 grader.

Deig: Ha mel, sukker, bakepulver, sitronskall og smør i en kjøkkenmaskin eller bruk håndmikser. Bland alt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens. Tilsett melken gradvis og kjør til alt er blandet sammen.

Tilsett egget og visp forsiktig (bruk en slikkepott for å få med rester langs kanten). Fortsett til blandingen er glatt, men ikke lenger.

Fyll formene 2/3 fulle (med en kakesprut med stor åpning har du stålkontroll og unngår søl).

Stek dem i 20-25 minutter eller til svampaktig konsistens. Test med en trepinne - den skal være tørr når den trekkes ut.

La kakene hvile litt på brettet før du tar dem ut og avkjøler dem på rist.

 

Topping: Visp melis, smør, sitronskall og konditorfarge i kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Kjør p middels hastighet til alt er godt blandet. Sett på lavere hastighet. Tilsett melken forsiktig, og øk til høy hastighet når alt er blandet godt sammen. Forsett å vispe til toppingen har en lett og luftig konsistens, minst fem minutter. Jo lenger du visper, desto luftigere og lettere blir toppingen.

Når kakene er avkjølt, påfør toppingen med kakesprut og pynt med revet sitronskall og et blad sitronmelisse.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Kanelboller
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold