Curryburger

Curryburger

Lammeburgere med eksotisk touch. Hamburger med litt kryddersting gjør fredagen kulere.

Oppskrift av: Håvard Egge
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Bein ut lammekjøttet, og skjær det i biter. Bruker du kjøtt fra bog eller lår kan du antakelig beholde alt fettet, men fra side og nakke ville jeg kastet en del. Fettbitene skjæres i ekstra små biter.Kjør i kjøkkenmaskina sammen med saltet til du har en seig kjøttmasse.Sett på frys.
Imens rister du kuminfrø og korianderfrø. Knus dette i morteren og bland med gurkemeie, chilipulver og finhakket hvitløk.Bland krydderblandingen inn i lammdeigen og form til burgere.Stek burgerne på begge sider til de er gjennomstekt. Server med raita, nanbrød, mangochutney og onion bhajis. Eller i mer tradisjonell burgerpakning med det tilbehøret du pleier å bruke.

Kanskje disse også frister?