Daddelkake - Hva passer vel bedre til jul enn en nydelig daddelkake!
Foto: Foto: Anders Martinsen

Daddelkake

Hva passer vel bedre til jul enn en nydelig daddelkake!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

100 g dadler

50 g valnøtter

3 stk egg

2 dl brunt sukker

3 ss hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts ingefær, malt

Banankrem

3 dl kremfløte

2 ss sukker

1 stk banan

Pynt

50 g kokesjokolade

5 stk dadler

Annonse

Slik gjør du det:

Hakk dadler og nøtter grovt.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Vend forsiktig inn mel, bakepulver, ingefær, nøtter og dadler (spar noen dadler og valnøtter til pynt).

Ha røren i en smurt form, 22 cm i diameter. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Bruk kakenål eller en strikkepinne for å sjekke om den er ferdig. Legg matpapir på toppen om kaken blir for brun.

Avkjøl kaken i formen.

Visp fløten stiv med litt sukker. Mos bananen grovt med gaffel. Vend bananen inn i kremen.

Fordel kremen over kaken og dryss litt revet sjokolade og oppskårne dadler over like før servering.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?