Dampet torsk med glaserte rotgrønnsaker og lys saus
Glasere rotgrønnsaker er godt og enkelt.
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
torskefilet/torskeloins0.5 l
vann50 g
saltGlaserte grønnsaker
3 stk
gulrot2 skiver
sellerirot1 dl
vann1 ss
smør0.5 stk
appelsin, saft og revet skallLys saus
2 stk
sjalottløk1 ss
smørSlik gjør du det:
Rør salt ut i kaldt vann og legg torsk i serveringsstykker i saltlaken i 20 min. Ta opp, tørk godt av. Gjør klar resten av tilbehøret før fisken dampes i en fiskekjele (uten salt) i 5-8 min (avhengig av tykkelse).
Kok poteter.
Glaserte grønnsaker
Rens og kok gulrøtter og sellerirot i staver møre. Tilsatt smør og saft og skall av appelsin.
Lys saus
Finhakk sjalottløken og fres den blank i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til "sirupskonsistens". Ha i kraft og kok inn til ca. 1/4. Tilsett fløte og kok videre til sausen får passe konsistens. Smak til med salt og pepper.