Dampet torskefilet med sitronsmørsaus

Dampet torskefilet med sitronsmørsaus

Fisken blir ekstra god, fordi den dampes på rist over kokende vann.

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Start med sausen. Sitronsaus: Kok løk, laurbærblad og vin til væsken har kokt inn til det halve. Hell på fiskekraft og fløte og kok videre til det er ca. 1 dl væske igjen. Del smøret i terninger og visp dem inn. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da blir den tynn og skiller seg. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Fisk: Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss dem med salt. Legg dem på rist, som bør smøres lett med olje, og sett den i et kokekar med kokende vann. Vannet skal ikke stå over risten. Damp fisken under lokk til den er akkurat gjennomkokt, 10–12 min, avhengig av tykkelsen. Glaserte grønnsaker: Rens og skjær grønnsakene i pene terninger. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann. Sil kokevannet fra, tilsett smør og sukker og damp grønnsakene til de er delikat blanke. Server fisken med grønnsaker, saus og kokte poteter.

Kanskje disse også frister?