Dansk brunsviger - Dette er en tradisjonell, dansk kake bakt med gjær. Morsomt alternativ til sjokoladekaken i langpanne.
Foto: Foto: Camilla Lindholm/Bakegleder-camilla.blogspot.no

Dansk brunsviger

Dette er en tradisjonell, dansk kake bakt med gjær. Morsomt alternativ til sjokoladekaken i langpanne.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm melken til den er lunken. Løs 50 g gjær opp i melken.

Tilsett 2 knivsodd salt og 2 ss sukker og rør litt så det løser seg litt opp. Bland inn 600 g mel, 2 egg og 200 g smør i melken. Deigen er ganske myk, ikke sånn som vanlig bolledeig. 

Jeg baker denne i vanlig langpanne som følger med ovnen, men med bakepapir under. Fordel deigen i langpannen og la det heve i ca 40 min på et lunt sted.

Jeg bruker bare hendene til å fordele ut deigen med. Mens deigen hever, mål opp 350 g smør og 350 g mørk farin, altså brunt sukker, til remoncen. Dette må være romtemperert for å klare å smøre det utover. Rør det sammen.

Når deigen er ferdig hevet, prikk i den med fingrene, så det blir groper som remoncen kan fordeles i. Så er det bare å fordele remoncen jevnt over hele deigen.Bak kaken på 220 grader i ca 20 min.

Avkjøl før servering.

Da er det bare å nyte! Denne er også enkel å ta med seg.

Oppskrift:

Bakegleder-camilla.blogspot.no/

Levert av: Baker for moro
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.