Dansk brunsviger

Dansk brunsviger

Dette er en tradisjonell, dansk kake bakt med gjær. Morsomt alternativ til sjokoladekaken i langpanne.

Oppskrift av: Camilla Lindholm

Ingredienser

600 g

mel

50 g

gjær

2 dl

melk

2 stk

egg

200 g

smør

2 knivsodd

salt

2 ss

sukker

Mørk remonce (fyllet på toppen):

350 g

Mørk farin

350 g

smør

Slik gjør du det:

Varm melken til den er lunken. Løs 50 g gjær opp i melken.
Tilsett 2 knivsodd salt og 2 ss sukker og rør litt så det løser seg litt opp.Bland inn 600 g mel, 2 egg og 200 g smør i melken. Deigen er ganske myk, ikke sånn som vanlig bolledeig. 
Jeg baker denne i vanlig langpanne som følger med ovnen, men med bakepapir under. Fordel deigen i langpannen og la det heve i ca 40 min på et lunt sted.
Jeg bruker bare hendene til å fordele ut deigen med.Mens deigen hever, mål opp 350 g smør og 350 g mørk farin, altså brunt sukker, til remoncen. Dette må være romtemperert for å klare å smøre det utover. Rør det sammen.
Når deigen er ferdig hevet, prikk i den med fingrene, så det blir groper som remoncen kan fordeles i. Så er det bare å fordele remoncen jevnt over hele deigen.Bak kaken på 220 grader i ca 20 min.
Avkjøl før servering.
Da er det bare å nyte! Denne er også enkel å ta med seg.