Deilige Ambrosiabrød fra Stavanger - Ambrosiabrød er mest kjent i Stavangerområdet, men burde bakes over hele Norge. Dette er en krysning av saftig julekake og store, myke rosinboller. Deilig gjærbakst!
Foto: Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Deilige Ambrosiabrød fra Stavanger

Ambrosiabrød er mest kjent i Stavangerområdet, men burde bakes over hele Norge. Dette er en krysning av saftig julekake og store, myke rosinboller. Deilig gjærbakst!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

1 l melk

250 g smør

3 dl sukker

400 g rosiner

100 g gjær

3 stk egg

1,6 kg hvetemel

Pensling

1 stk egg

1 ss melk

Annonse

Slik gjør du det:

Kok opp melk, smør og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett rosinere. La de ligge i den varme væsken slik at de blir myke og svulmer opp.

Når væsken er lunken (ca 37°C) tas litt av væsken til side i en bolle. Smuldre i gjæren og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av den lunkne væsken med rosinene. Rør i lett sammenpiskede egg. Bland så i hvetemelet til en jevn deig (spar litt mel til utbakingen). La deigen heve i 1 time.

Del deigen i 8 like store emner. Form hvert emne til store, runde boller (ca 18 cm i diameter). Legg dem to og to på stekeplater som dekkes med bakepapir. Etterhev kakene i 20 min.

Pensle over med egg som er pisket sammen med litt melk. Stekes nederst i ovnen ved 200°C i ca 20 min.

Oppskrift:

Detsoteliv.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.