Deilige briocher - Denne oppskriften gir ca. 20 boller.
Foto: Svein Brimi

Deilige briocher

Denne oppskriften gir ca. 20 boller.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

550 g hvetemel

30 g sukker

25 g gjær

0,5 ts salt

6 stk egg

300 g smør

Annonse

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene i en bolle unntatt smør. Tilsett smør i terninger i to omganger, elt godt mellom hver gang.

Elt deigen til den blir blank og smidig.

Om du synes deigen er for løs, så tilsetter du litt mer hvetemel.

Sett til heving i 2–3 timer eller natten over i kjøleskap.

Del deigen i ca. 20 biter og trill til runde bolle.

Plasser bollene i smurte former (muffinsbrett).

Trill en liten ekstra deigkule og klem den forsiktig fast på toppen av hver brioche.

Hev under klede på et lunt sted i ca. 1 time.

Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 12–15 min.

Server lunkne med paté, ost eller marmelade.

I denne oppskriften blandes gjæren i deigen uten fingervarm væske.

Tørrgjær kan også brukes.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.