Deilige og saftig appelsinkake med sjokolade - Appelsinen er en selvsagt følgesvenn på skituren, men litt variasjon en gang er fint. Så hvorfor ikke overraske familie eller venner med denne kaken på turen?
Foto: Aina Hole

Deilige og saftig appelsinkake med sjokolade

Appelsinen er en selvsagt følgesvenn på skituren, men litt variasjon en gang er fint. Så hvorfor ikke overraske familie eller venner med denne kaken på turen?

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Rør sukker og smør hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. 2. Tilsett væsken i røren vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker. 3. Rør til slutt inn appelsinskall. 4. Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36). 5. Strø hakket sjokolade, eller sjokoladedråpene, på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 35 minutter. Fyll: Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig. Smelt sjokoladen i vannbad, eller i mikrobølgeovn på ca 700 watt i 30 sekunder, og rør den inn i fyllet. Tilsett til slutt appelsinskall og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?