Den originale ribbeoppskriften - Dette er Christopher Sjuves superoppskrift på ribbe. Han tar med dette ribba tilbake og revolusjonerer teknikken.

Hovedrett

foto: (illustrasjonsfoto)

Den originale ribbeoppskriften

Dette er Christopher Sjuves superoppskrift på ribbe. Han tar med dette ribba tilbake og revolusjonerer teknikken.

Dette trenger du

10 l vann

2,5 kg salt

0,5 kg sukker

3 kg ribbe

Slik gjør du det:

Ha vann, sukker og salt i en kjele. Rør til det alt løses helt opp. (Dersom du varmer opp vannet går det raskere, men da må du kjøle det ned før du har i kjøttet). Legg kjøttet i saltlaken (Det kan være lurt å legge noe på toppen, fordi kjøttet flyter.). La det ligge 7-10 dager (eller lenger). Dagen før du skal servere ribba vanner du ut kjøttet over natten (som med pinnekjøtt). Kok ribba i 45 minutter (i usaltet vann, den er salt nok). Kraften kan du nå bruke til å lage brun saus (med vanlig meljevning). Fjern svoren (jepp!) og del ribba opp i passende serveringsstykker. Ha eventuelt på nykvernet svart pepper. Stek ribba på 180 grader i 45-60 minutter. Nå er den den helt gyllen, sprø og saftig – sånn som ribba var men å være. (Du kan godt steke svoren sammen med ribba, men det er ikke sikkert du føler behov å smake på den).

Kokk:

Oppskriften passer til:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 180 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette er en skikkelig versting

Og da mener vi ikke karbohydratene.

Les mer

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK