Den originale ribbeoppskriften - Dette er Christopher Sjuves superoppskrift på ribbe. Han tar med dette ribba tilbake og revolusjonerer teknikken.

Hovedrett

foto: (illustrasjonsfoto)

Den originale ribbeoppskriften

Dette er Christopher Sjuves superoppskrift på ribbe. Han tar med dette ribba tilbake og revolusjonerer teknikken.

Dette trenger du:

10 l vann

2,5 kg salt

0,5 kg sukker

3 kg ribbe

Slik gjør du det:

Ha vann, sukker og salt i en kjele. Rør til det alt løses helt opp. (Dersom du varmer opp vannet går det raskere, men da må du kjøle det ned før du har i kjøttet). Legg kjøttet i saltlaken (Det kan være lurt å legge noe på toppen, fordi kjøttet flyter.). La det ligge 7-10 dager (eller lenger). Dagen før du skal servere ribba vanner du ut kjøttet over natten (som med pinnekjøtt). Kok ribba i 45 minutter (i usaltet vann, den er salt nok). Kraften kan du nå bruke til å lage brun saus (med vanlig meljevning). Fjern svoren (jepp!) og del ribba opp i passende serveringsstykker. Ha eventuelt på nykvernet svart pepper. Stek ribba på 180 grader i 45-60 minutter. Nå er den den helt gyllen, sprø og saftig – sånn som ribba var men å være. (Du kan godt steke svoren sammen med ribba, men det er ikke sikkert du føler behov å smake på den).

Lagt til av

Oppskriften passer til:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 180 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Kan du egentlig noe om sjokolade?

QUIZ: Bevis det!

Foreldre & Barn |

Les mer

Dropp denne - slik vasker du terrassen skikkelig

Overdreven bruk av høytrykkspyler fliser opp treverket.

Les mer

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK